понедељак, 14. новембар 2011.

Важно је да има нових давалаца

ШИД: Прошлог петка одржана је акција добровољног давања крви у Шиду. Представници Завода за трансфузију крви из Сремске Митровице прегледали су 89 људи вољних да дају крв, од којих је 69 у томе и успело.







 Међу њима је било и четворо нових давалаца. И међу двадесетак одбијених било је младих који су први пут дошли да дају крв.
- Ово је седма акција у којој добровољни даваоци крви из наших места учествују. Показало се кроз досадашње акције да након прегледа лекара око 20 одсто људи вољних да дају крв из неког оправданог разлога тог дана то не може учинити. Тако је било и овог пута - рекао нам је стручни сарадник Милан Бабић.
Председник комисије ове акције Слободан Бућко каже да је измењена пракса да после акције сваки давалац добије сендвич и чашу сока. Овај пут подељени су пакетићи са лекарски прописаном храном која је понуђена даваоцима.
Током године Шиђани имају више оваквих редовних акција и две акције за омладину. Међу младима увек има нових давалаца, оних који долазе први пут, да се придруже старијим колегама. Тако се подмлађује кадар добровољних давалаца у општини која осим централног
места обухвата још 18 села. Д. С.
Dnevnik

Нема коментара:

Постави коментар