недеља, 13. новембар 2011.

Шпартање Фрушком гором као евергрин

Спортско-рекреативну планинарску акцију пешачења по Фрушкој гори, коју су пре 29 година покренули Планинарско-смучарско друштво”Железничар” и наш лист, објављивањем текста у „Дневнику”: „Планинари позивају - Пешачите у природи...
„Пешачење у природи” обележава 29. годишњицу

”обележиће прекосутра своју годишњицу.  - Успели смо сво ово време да пешачимо буквално сваке недеље, па и празницима. Није овде циљ само пешачење него и уживање у другим садржајима, као што су обиласци манастира, музеја,  спортско–рекреативних такмичења и природних добара, а са собом често поведемо школску децу и студенте - каже члан ПСД „Железничар” Миливој Киждобрански. Акцију популарно названу “Пешачимо у природи” није омело ни НАТО бомбардовање, ни порушени мостови. До сада је изведено 1963 излазака у природу са 175.895 учесника, који су препешачили   3,260.310 километара и у природи на свежем ваздуху провели 1,548.759 сати.
Учеснике воде обучени планинарски водичи, професонално а на волонтерској основи. По правилу, сваки пут је био други водич, а сваки од њих  уноси нешто ново у програм и тиме га чини садржајнијим. За ових 29 година кроз ову планинаску рекреацију прошло је 312 водича. - Позивамо све грађане да истресу своје градске буве у природи, јер ово колико је физичка толико је и психичка рекреација, а нема ни финансијских потешкоћа да се спроведе, сем плаћања карте за градски аутобус - објашњава Киждобрански.Фрушка гора зове. Одазовимо се! А. Л.

Dnevnik
 

Нема коментара:

Постави коментар