уторак, 8. новембар 2011.

Lovac koji nikada ništa nije ulovio!

Utorak - 08.11.2011
Stojilo Milosavljević (69) iz svilajnačkog sela Roanda je svakako najplemenitiji lovac na svetu jer za nešto više od 45 godina bavljenja lovom nije ubio nijednu divlju životinju.

- Još kao mlad sam se učlanio u lovačko udruženje, ponajviše zbog boravka u prirodi i druženja sa lovcima. Bio sam i predsednik lovačke sekcije mog sela, kao i predsednik udruženja koje okuplja nekoliko sela centralne Resave - kaže Milosavljević, koji se redovno odaziva svim akcijama koje organizuju lovci, ali je ostao dosledan da ne ubija divljač.
-To je moj lični doprinos očuvanju životinjskog fonda našeg kraja. Najdraže mi je kada prošetam ovom našom lepom zemljom i kada vidim da ima divljači - kaže čika Stojilo, napominjući da se uglavnom šeta bez puške.
Njegovi prijatelji i kolege lovci kažu da čika Stojilo opali ponekad iz puške, ali u vazduh, tek toliko da podgreje cev, ali da nikada nije opalio u neku životinju.
- Pa i kada bi slučajno pogodio neku životinju, njemu bi bilo krivo i ne znam šta bi kasnije bilo - kaže jedan od resavskih lovaca.

D. D.

Alo

Нема коментара:

Постави коментар